U bevindt zich hier:disclaimer & privacystatement | Redactie

Mossel, Seafood & More Experience

Seafood Experience Seafood Experience

Om het evenement nog aantrekkelijker te maken, ontwikkelt de organisatie de Seafood Experience steeds verder. Rond de vissershaven ervaren bezoekers welke culinaire lekkernijen er nog meer uit de zee komen én ze kunnen de wereld van de visserij ontdekken.

Wat gebeurt er allemaal voordat die oesters, kokkels of kreeft op uw bord liggen? U kunt er van alles over lezen en bekijken en het ook de vissersmannen vragen. Trots tonen zij hun handelswaar, zoals levende kreeften, en vertellen met passie over hun werk. Dat doen ook onderzoekers van de gerenommeerde instituten NIOZ en Wageningen Research University bij hun aquaria. De aanwezigheid van deze internationaal bekende organisaties in Yerseke zegt genoeg over het belang van dit kustgebied. Ook de hatchery van het bedrijf Roem van Yerseke is hierbij betrokken met de kunstmatige kweek van oesters.

De Mosselwereld is nu uitgebreid tot Seafood & More Experience.

Yerseke is bekend van de mossels en oesters, maar er zijn natuurlijk nog veel meer soorten vis en schaal- en schelpdieren. Bijvoorbeeld kokkels, mesheften en niet te vergeten de Oosterscheldekreeft.

Een nieuw trend is zeewier, dat kun je er ook proeven. Oude tijden herleven bij de demonstraties van oude ambachten. Ook kunnen bezoekers meevaren op verschillende types schepen.

Een leuke eyecatcher is de grootste mosselpan van Nederland, 1100 kilo zwaar, met een doorsnee en hoogte van twee meter.

Laatst aangepast op vrijdag, 05 juli 2019 12:16

Partners

fishxl.png

Europees Landbouwfonds VVV Zeeland

europe

zeeland