Proeven

Op deze overzichtspagina vind je de lekkerste restaurants van Yerseke, waar je de liefde
voor de zee letterlijk kunt proeven. Laat je verrassen door de versheid van de producten
en sluit een dagje Yerseke heerlijk af!

oestericon

Oesterput 14

Restaurant Oesterput 14, hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de oesterputten en de zee. De vissers varen voorbij en de wind blaast een heerlijke zilte lucht. Geniet en proef de heerlijke verse streekproducten uit Zeeland. Yerseke is DE plaats waar alle verse vis, schaal- en schelpdieren dagelijks aan wal gebracht worden.

oestericonPekaar YE14

De smaak van heerlijke verse oesters proeven in Yerseke?
Wij bieden u de unieke smaak van verse oesters met een hoge kwaliteit, op ons terras met een geweldig uitzicht over de oude oesterputten van Yerseke bieden wij u de kans dit zelf te ervaren.

Bovendien serveren wij verschillende soorten uiterst verse oesters van hoge kwaliteit.


oestericonOesterij

Als kwekerij willen wij bezoekers informeren over de producten, de cultuur en de kweek hiervan.Graag willen wij u op onze historische locatie op de Oesterputten in Yerseke informeren en kennis laten maken met deze unieke Zeeuwse schaal- en schelpdiercultuur.

Voordat u de heerlijke geselecteerde Zeeuwse producten op uw bord krijgt is er namelijk al een heel proces aan vooraf gegaan. Graag laten wij u op afspraak stapsgewijs dit gehele proces van de verschillende producten (mossel, oesters, kreeft) zien. 


IconRestaurantVishandel van As

Vishandel Van As Zeeland B.V. omvat een netwerk van professionele ambachtelijke bedrijven.
Met een uitgebreid assortiment vis, visproducten, schaal en schelpdieren richten wij ons op de horeca, grootverbruik, instellingen en detailhandel.


IconCaffeLandwinkel de Plantage

In landwinkel de Plantage vindt u een groot assortiment aan (H)eerlijke producten, en kunt u op het terras genieten van koffie of sap uit eigen boomgaard met een stuk boluscake. 
T: 0113 383 219 E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. I: www.facebook.com/LandwinkelDePlantage

IconRestaurantRestaurant `t Anker

Op het Kerkplein vind u restaurant `t Anker, hier geniet u van puur verse producten. Restaurant `t Anker beschikt over een ruim terras in het winkelcentrum van Yerseke, een gezellige bar en een knus restaurant. Het team van restaurant `t Anker staat van donderdag tot en met maandag voor u klaar om een heerlijk drankje, lunch of diner voor u te verzorgen. Restaurant `t Anker heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding en voor elk wat wils, want ook aan de kinderen wordt hier gedacht.  
T: 0113-571342


IconRestaurantRestaurant De Schelde

Over de dijk bij de oesterputten, net achter het centrum vindt u Restaurant De Schelde onderleiding van de derde generatie van de familie Blieck. Jong en oud geniet hier van de heerlijkste gerechten, bijvoorkeur op het sfeervolle tuinterras met uitzicht op de vollière. Met in totaal 120 zitplaatsen is dit restaurant ook zeer geschikt voor groepen. Kreeft, mosselen, oesters en vis... de liefde voor de zee serveert met hier in eetbare porties.   
T: 0113-5713071 E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. I: www.rdeschelde.nl


IconRestaurantBrasserie De Sportvisser

In onze nieuwe Brasserie op de bovenverdieping van Café De Sportvisser staat ons enthousiaste team klaar u in de watten te leggen.
Graag laten wij u proeven en genieten van Heerlijke en Pure producten van zowel vis als vlees.

Uiteraard ontbreken de echte Zeeuwse Mosselen niet op het menu. Hoe kan het ook anders in Yerseke… en zelf afkomstig uit een Mossel familie... 
T: 0113-571483 E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. I: www.cafedesportvisser.nl


IconRestaurantNolet's Vistro

Met de kernwoorden betaalbaar, snel, vers en puur, is Nolet's Vistro het adres voor mooie verse en streekgebonden producten van de Oosterschelde en omgeving.
T: 0113-572101 E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. I: www.vistro.nl 


IconRestaurantRestaurant De Oesterbeurs

Op loopafstand van de Oosterschelde, kraamkamer van de Zeeuwse oesters en mosselen, en natuurlijk de Oosterschelde kreeften, treft u restaurant De Oesterbeurs op het Kerkplein.
T: 0113-572211E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. I: www.oesterbeurs.nl


 

IconRestaurantBrasserie 't Kaaigat

Op een unieke plaats in Yerseke, op de havendam, tussen de jachthaven en de visserijhaven vlakbij de oesterputten, vindt u "Brasserie 't Kaaigat". 't Kaaigat is gespecialiseerd in schaal- en schelpdieren en heeft ieder jaar (vanaf 1 april) kreeft uit de Oosterschelde van eigen vangst! Vanuit de brasserie heeft u een prachtig uitzicht over de havens en de Oosterschelde. 's Zomers genieten op de terrassen, die rondom de brasserie gelegen zijn. Met vanuit elke hoek een uniek uitzicht op het water.
T: 0113-571887E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. I: www.kaaigat.nl


IconRestaurantZee-eterij De Viskêête

Eten is een belevenis. Het is geen cafetaria en ook geen restaurant, maar een Zee-eterij op een unieke locatie aan de jachthaven met uitzicht over het Nationaal Park "De Oosterschelde". De Zee-eterij is dagelijks geopend. Iedere dag verse vis, visproducten, mosselen, oesters, kreeft, garnalen, salades, noem maar op. Een zeer ruime keus uit wat de zee biedt. De kaart bevat ook een aantal vleesgerechten en vegetarische gerechten, dat alles tegen heel vriendelijke prijzen.
T: 0113-574318E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. I: www.pietvanoost.nl 


 

IconRestaurantRestaurant De Branding

Op een van de mooiste locaties in Yerseke met links aan de andere kant van de dijk de oesterputten ligt Restaurant De Branding. De oudste putten zijn ruim honderd jaar oud en ook De Branding haalt daar dagelijks hun verse oesters. Aan de rechterkant van de oesterputten ligt het kreeftenpark waar zij dagelijks de verse kreeften halen. Ook hun mosselleverancier zit op loopafstand en die brengt 2 x per dag verse voorraad. De Branding is het adres voor een diner met een prachtig uitzicht.
T: 0113-571436E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. I: www.debranding.com


Partners

debranding.png

Europees Landbouwfonds VVV Zeeland

europe

zeeland