U bevindt zich hier:Nieuws | Nieuws

Nieuws

Yerseke Promotie Nieuwspagina

maandag, 21 juni 2021 09:19

Mosselfestival Yerseke 

3 dagen lang festival sfeer op de kop van de haven Yerseke.
Een gevarieerd programma voor alle leeftijden. Volg ons op Instagram & Facebook en blijf op de hoogte van het programma!

MUZIEK van heerlijke cover nummers tot rock muziek en van solo optredens tot vele Bands die jullie omver blazen met TOP muziek !
PEER Hotfuzz danstennisband Stefania Joe Buck bestezangers eurovision Valentina en we hebben nog veel meer voor jullie in petto !

Alle dagen muziek van DJ Cerberus 
FOOD & DRINKS foodtrucks cocktailbar beers wine limonade burgers poffertjes en meer heerlijk food uit de vele stands op ons festival terrein.

Vip Dinner & Chanson Concert door Micheline van Hautem.

FAMILY time op • DONDERDAG • voetbalmuur pingpong boogschieten zandkasteelbouwen, Blazepods, mossel shuffle , VR experience en veel meer !
gratis entree tijdens FAMILY dag.

DJ VINYL op zaterdag avond met verlichte dansvloer en muziek die swingt ! MEGA LEUK!

FASHIONSHOW op zaterdag middag dames en heren trends !

maandag, 10 mei 2021 09:03

Touristinfoyerseke.nl

ONTSTAAN
uit passie voor ons mooie vissersdorp Yerseke, het Nationaal Park Oosterschelde, de gemeente Reimerswaal en al het andere moois in onze provincie Zeeland. Gedreven door hun enthousiasme en ervaringen besloten een aantal initiatiefnemers een aantal activiteiten van de VVV Zeeland en VVV Yerseke, waaronder de rondleidingen, met hun goedkeuring en vertrouwen voort te zetten.

woensdag, 17 februari 2021 16:00

Afgelasting van Voorjaarsmarkt / Culi-Fair Yerseke.
Gezien de nog steeds geldende COVID-19 maatregelen heeft het bestuur van Stichting Promotie Yerseke besloten de in mei geplande Voorjaarsmarkt / Culi-Fair af te lasten.
De volgende Culi-Fair, de midzomer Culi-Fair wordt, zoals eerder gepland, gehouden op 14 juli 2021 aanstaande, uiteraard onder voorbehoud van eventuele beperkende maatregelen.donderdag, 28 januari 2021 11:30

Yerseke - Eind 2020 heeft de gemeente Reimerswaal ondernemer Lennert Steketee opdracht gegeven om als toeristisch informatiepunt als informatiepunt voor Yerseke en de gemeente Reimerswaal te dienen.

Tourist Shop Yerseke aan het Kerkplein 14 wordt de overkoepelende organisatie die bezoekers wegwijs maakt, inspireert en informeert en waar activiteiten (online) geboekt kunnen worden. Alles is bedoeld ter ondersteuning
van de ondernemers in in en rondom Yerseke Yerseke en de gemeente Reimerswaal.

Tourist Shop Yerseke hoopt zijn deuren voor de meivakantie van 2021 te openen.

woensdag, 13 januari 2021 07:40

Mosselschelpen juiste stand JBAinenout LR 

Weer een stap verder met de restauratie van de mosselschelpen!
John Baay (JBA) heeft de onderste schelp muurvast verankerd aan de dikke betonplaat, beschikbaar gesteld door Pekaar Bestratingsmaterialen. De zware plaat dient als fundatie. Het geheel wordt later compleet als één geheel zo op z'n plaats getakeld. De zware schelpdelen werden met takels en een heftruck opnieuw in de gewenste positie gebracht. John heeft de schelpen gemonteerd zoals mosselschelpen open staan na het koken. De schelpen zijn voorzien van ingewerkte stalen buizen, zodat een solide en duurzame constructie ontstaat. Marco Koole van Autoschade VanDenBerg Vlissingen zal later de constructie verder afwerken met duurzame lakken.
Zo kan iedere toerist zien dat in Yerseke de mossel een grote rol speelt!

Over de plaats van het kunstwerk: Er is officieel nieuws over de vergunningaanvraag om het kunstwerk bij de betonnen trappen bij de parkeerplaats van de Prins Willen Alexanderhaven te plaatsen:
"De plaats waar ingevolge de uitslag van de POLL de mosselschelp zou moeten worden geplaatst (Havendijk nabij de Viskeete), blijkt niet door te kunnen gaan, omdat het hier volgens een mededeling van de gemeente Reimerswaal, een primaire waterkering betreft, waarop geen bouwwerken mogen worden geplaatst. Naar een andere plaats in de omgeving van de havens wordt nog gezocht."

zaterdag, 07 november 2020 10:34

SPY wil de krachten van samenwerkende organisaties, ondernemers en gemeenten bundelen en de toerist onafhankelijk, attractief en zo breed mogelijk in meerdere regio's informeren. 

Wij roepen bedrijven en instellingen op om zich te melden om met ons samen te werken. Verder info volgt, zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn. Klik op deze link, om het artikel, geschreven door Joeri Wisse, op de site van de PZC te lezen, of lees het artikel hieronder.

Initiatiefnemers (vlnr.) René van de Guchte, Eric van Westen, Suzanne de Jager, Jaap van Wieringen, Rinus van Stee en Jaap van Stee op de beoogde locatie voor de nieuwe informatiepunt voor toeristen.

Stichting Promotie Yerseke wil VVV nieuw leven in blazen, compleet met infozuilen en oesterautomaat

YERSEKE - Stichting Promotie Yerseke wil in het gat springen dat ontstaat door de aanstaande sluiting van de VVV in het dorp. De groepsarrangementen, goed voor duizenden bezoekers per jaar, zijn al overgenomen. Gesteund door vijf ondernemers wil SPY ook zo snel mogelijk een fysiek informatiepunt openen. Geen saai kantoor aan het Kerkplein, maar een modern infopunt vol technische hoogstandjes op dé toeristische hotspot van het dorp: de Havendijk.

De mosselkotters en oude oesterloodsjes van Yerseke werken als een magneet op toeristen. Zelfs op een doordeweekse dag in november, middenin de lockdown, is het parkeerterrein op de Willem-Alexanderhaven goed gevuld. ,,Ook als de horeca dicht is komen mensen nog speciaal naar Yerseke”, weet Suzanne de Jager, die privé-rondleidingen geeft. 

De mossels en oesters zijn al meer dan een eeuw onlosmakelijk verbonden met het dorp, maar de toeristische potentie wordt pas de laatste jaren goed benut. ,,Met onder andere de site proefyerseke.nl, het Yerseke Magazine en onze Facebookpagina’s heeft SPY daar zeker aan bijgedragen”, denkt René van de Guchte, die de communicatie voor de stichting verzorgt.

Samenwerken met Wemeldinge

Voor SPY is het nu tijd voor een volgende fase, zegt voorzitter Jaap van Wieringen. Hij is al druk bezig met de organisatie van nieuwe evenementen en arrangementen om het dorp nog meer op de kaart te zetten en bezoekers langer vast te houden. ,,Daar willen we zoveel mogelijk anderen bij betrekken. Zoals Wemeldinge, dat veel meer verblijfsrecreatie heeft. Hoe mooi is het om in het seizoen een paardenkoetsje of een tuktuk tussen de dorpen te laten rijden? Een gids kan onderweg vertellen over de Yerseke Moer.”

Ook wil SPY voortborduren op de succesvolle mosselboulevard. De hele maand augustus komt er een tent op de Julianahaven waar allerlei activiteiten en evenementen plaatsvinden. Volgens Rinus van Stee, jarenlang nauw betrokken bij de organisatie van de Mosseldag, is dit een goed alternatief om alles wat Yerseke te bieden heeft te promoten. ,,Want de Mosseldag is met alle veiligheidseisen die gesteld worden niet meer te organiseren.”

Centraal punt

Gesteund door vijf ondernemers wil SPY nog een stap verder zetten door ook een fysiek informatiepunt in te richten op de Havendijk, bij de nieuwe betonnen trappen richting het parkeerterrein. Dit is een centraal punt, tussen het dorpscentrum, de havens en oesterputten.  Het infopunt, dat bijvoorbeeld kan worden vormgegeven als een oesterloodsje, moet zoveel mogelijk dagen per week worden bemenst. Buiten openingsuren zijn digitale informatiezuilen beschikbaar. SPY wil deze zuilen ook op de grote parkeerterreinen (Zaetepolder en Kijkuit) plaatsen. 

Bij het infopunt kunnen bezoekers 24 uur per dag verse zeevruchten zoals een mandje oesters uit een automaat halen. Deze vinding van EK Electronics is elders in Yerseke al operationeel. Jaap van Stee van de Viskêête zorgt voor de inhoud, maar ook andere (horeca)bedrijven kunnen hun kraakverse producten op elk uur van de dag aanbieden in de coronaproof seafoodautomaat. 

Of Reimerswaal in zee wil gaan met SPY moet de komende tijd blijken. Wethouder Kees Verburg liet eerder al weten graag een fysiek informatiepunt te behouden. Van Wieringen vindt dat SPY de aangewezen partij is. ,,Wij zijn onafhankelijk en onze doelstellingen worden breed gedragen”

woensdag, 21 oktober 2020 07:14

Stichting Promotie Yerseke [SPY] en de OVY [Ondernemers Vereniging Yerseke] willen in 2021 onder andere de volgende evenementen organiseren:

mei 2021
JAARMARKT / Yerseke Culi-Fair LENTE editie AFGELAST wegens COVID-19 maatregelen.

17 juli 2021 Yerseke Culi-Fair MIDZOMER editie

27 november 2021 Yerseke Culi-Fair NAJAARS edite

midzomer Culi Fair 2020 HR 

Verder staan op het programma:
Juli tot en met September 2021 MOSSELBOULEVARD (elke woensdag, mede door SPY te organiseren)
6 en 7 augustus 2021 FEESTTENT SPY / MOSSELFESTIVAL / MOSSELROCK

mosselrocklogo

14 augustus 2021 FEESTTENT SPY / MOSSELRACE ( georganiseerd door Watersport Vereniging Yerseke )
21 augustus 2021 FEESTTENT SPY / MOSSELPLEIN

- Alle evenementen onder voorbehoud, in verband met geldende COVID-19 maatregelen -
- meer nieuws, over programma en info voor deelnemers volgt -
donderdag, 01 oktober 2020 10:53

Verslag culinaire persreis 2021

vrijdag, 25 september 2020 06:41

Beste inwoners van Yerseke,

Het is vanaf vandaag mogelijk om te stemmen op een locatie voor kunstwerk "De Mosselschelp", welke momenteel gerestaureerd wordt en daarna een mooi plekje op Yerseke krijgt!

 

Klik hier om te stemmen!

 

IMG 3892 LR

woensdag, 23 september 2020 15:02

NK Oester opensteken 2020 off persbericht1NK Oester opensteken 2020 off persbericht2

In de Agenda

Naar de agenda

Partners

lepetitpecheur.png

Europees Landbouwfonds VVV Zeeland

europe

zeeland