U bevindt zich hier:Nieuws | Nieuws

Nieuws

Yerseke Promotie Nieuwspagina

maandag, 21 juni 2021 09:19

Mosselfestival Yerseke 

UPDATE: 01-03-2024 De organiserende stichting, Stichting Mosselfestival Yerseke is opgegeven per 31-12-2023. Heel erg jammer!

Vooral de hoge kosten en eisen die door Veiligheidsregio Zeeland en Gemeente Reimerswaal gesteld werden zijn de reden dat dit prachtige evenement geen doorgang meer kan vinden.
We danken alle sponsoren, organisatoren, vrijwilligers en alle anderen die dit evenement tot een succes maakten!

maandag, 10 mei 2021 09:03

Touristinfoyerseke.nl

ONTSTAAN
uit passie voor ons mooie vissersdorp Yerseke, het Nationaal Park Oosterschelde, de gemeente Reimerswaal en al het andere moois in onze provincie Zeeland. Gedreven door hun enthousiasme en ervaringen besloten een aantal initiatiefnemers een aantal activiteiten van de VVV Zeeland en VVV Yerseke, waaronder de rondleidingen, met hun goedkeuring en vertrouwen voort te zetten.

woensdag, 13 januari 2021 07:40

Mosselschelpen juiste stand JBAinenout LR 
Update 01-03-2024: We zijn een aantal jaren verder, de mosselschelpen zijn vakkundig aangepast door John Baaij en liggen nog steeds geduldig te wachten op waarschijnlijk eenn vergunning vande gemeente Reimerswaal.


Weer een stap verder met de restauratie van de mosselschelpen!

John Baay (JBA) heeft de onderste schelp muurvast verankerd aan de dikke betonplaat, beschikbaar gesteld door Pekaar Bestratingsmaterialen. De zware plaat dient als fundatie. Het geheel wordt later compleet als één geheel zo op z'n plaats getakeld. De zware schelpdelen werden met takels en een heftruck opnieuw in de gewenste positie gebracht. John heeft de schelpen gemonteerd zoals mosselschelpen open staan na het koken. De schelpen zijn voorzien van ingewerkte stalen buizen, zodat een solide en duurzame constructie ontstaat. Marco Koole van Autoschade VanDenBerg Vlissingen zal later de constructie verder afwerken met duurzame lakken.
Zo kan iedere toerist zien dat in Yerseke de mossel een grote rol speelt!

Over de plaats van het kunstwerk: Er is officieel nieuws over de vergunningaanvraag om het kunstwerk bij de betonnen trappen bij de parkeerplaats van de Prins Willen Alexanderhaven te plaatsen:
"De plaats waar ingevolge de uitslag van de POLL de mosselschelp zou moeten worden geplaatst (Havendijk nabij de Viskeete), blijkt niet door te kunnen gaan, omdat het hier volgens een mededeling van de gemeente Reimerswaal, een primaire waterkering betreft, waarop geen bouwwerken mogen worden geplaatst. Naar een andere plaats in de omgeving van de havens wordt nog gezocht."

zaterdag, 07 november 2020 10:34

SPY wil de krachten van samenwerkende organisaties, ondernemers en gemeenten bundelen en de toerist onafhankelijk, attractief en zo breed mogelijk in meerdere regio's informeren. 

Wij roepen bedrijven en instellingen op om zich te melden om met ons samen te werken. Verder info volgt, zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn. Klik op deze link, om het artikel, geschreven door Joeri Wisse, op de site van de PZC te lezen, of lees het artikel hieronder.

Initiatiefnemers (vlnr.) René van de Guchte, Eric van Westen, Suzanne de Jager, Jaap van Wieringen, Rinus van Stee en Jaap van Stee op de beoogde locatie voor de nieuwe informatiepunt voor toeristen.

Stichting Promotie Yerseke wil VVV nieuw leven in blazen, compleet met infozuilen en oesterautomaat

YERSEKE - Stichting Promotie Yerseke wil in het gat springen dat ontstaat door de aanstaande sluiting van de VVV in het dorp. De groepsarrangementen, goed voor duizenden bezoekers per jaar, zijn al overgenomen. Gesteund door vijf ondernemers wil SPY ook zo snel mogelijk een fysiek informatiepunt openen. Geen saai kantoor aan het Kerkplein, maar een modern infopunt vol technische hoogstandjes op dé toeristische hotspot van het dorp: de Havendijk.

De mosselkotters en oude oesterloodsjes van Yerseke werken als een magneet op toeristen. Zelfs op een doordeweekse dag in november, middenin de lockdown, is het parkeerterrein op de Willem-Alexanderhaven goed gevuld. ,,Ook als de horeca dicht is komen mensen nog speciaal naar Yerseke”, weet Suzanne de Jager, die privé-rondleidingen geeft. 

De mossels en oesters zijn al meer dan een eeuw onlosmakelijk verbonden met het dorp, maar de toeristische potentie wordt pas de laatste jaren goed benut. ,,Met onder andere de site proefyerseke.nl, het Yerseke Magazine en onze Facebookpagina’s heeft SPY daar zeker aan bijgedragen”, denkt René van de Guchte, die de communicatie voor de stichting verzorgt.

Samenwerken met Wemeldinge

Voor SPY is het nu tijd voor een volgende fase, zegt voorzitter Jaap van Wieringen. Hij is al druk bezig met de organisatie van nieuwe evenementen en arrangementen om het dorp nog meer op de kaart te zetten en bezoekers langer vast te houden. ,,Daar willen we zoveel mogelijk anderen bij betrekken. Zoals Wemeldinge, dat veel meer verblijfsrecreatie heeft. Hoe mooi is het om in het seizoen een paardenkoetsje of een tuktuk tussen de dorpen te laten rijden? Een gids kan onderweg vertellen over de Yerseke Moer.”

Ook wil SPY voortborduren op de succesvolle mosselboulevard. De hele maand augustus komt er een tent op de Julianahaven waar allerlei activiteiten en evenementen plaatsvinden. Volgens Rinus van Stee, jarenlang nauw betrokken bij de organisatie van de Mosseldag, is dit een goed alternatief om alles wat Yerseke te bieden heeft te promoten. ,,Want de Mosseldag is met alle veiligheidseisen die gesteld worden niet meer te organiseren.”

Centraal punt

Gesteund door vijf ondernemers wil SPY nog een stap verder zetten door ook een fysiek informatiepunt in te richten op de Havendijk, bij de nieuwe betonnen trappen richting het parkeerterrein. Dit is een centraal punt, tussen het dorpscentrum, de havens en oesterputten.  Het infopunt, dat bijvoorbeeld kan worden vormgegeven als een oesterloodsje, moet zoveel mogelijk dagen per week worden bemenst. Buiten openingsuren zijn digitale informatiezuilen beschikbaar. SPY wil deze zuilen ook op de grote parkeerterreinen (Zaetepolder en Kijkuit) plaatsen. 

Bij het infopunt kunnen bezoekers 24 uur per dag verse zeevruchten zoals een mandje oesters uit een automaat halen. Deze vinding van EK Electronics is elders in Yerseke al operationeel. Jaap van Stee van de Viskêête zorgt voor de inhoud, maar ook andere (horeca)bedrijven kunnen hun kraakverse producten op elk uur van de dag aanbieden in de coronaproof seafoodautomaat. 

Of Reimerswaal in zee wil gaan met SPY moet de komende tijd blijken. Wethouder Kees Verburg liet eerder al weten graag een fysiek informatiepunt te behouden. Van Wieringen vindt dat SPY de aangewezen partij is. ,,Wij zijn onafhankelijk en onze doelstellingen worden breed gedragen”

donderdag, 01 oktober 2020 10:53

Verslag culinaire persreis 2021

vrijdag, 25 september 2020 06:41

Beste inwoners van Yerseke,

Het is vanaf vandaag mogelijk om te stemmen op een locatie voor kunstwerk "De Mosselschelp", welke momenteel gerestaureerd wordt en daarna een mooi plekje op Yerseke krijgt!

 

Klik hier om te stemmen!

 

IMG 3892 LR

woensdag, 23 september 2020 15:02

NK Oester opensteken 2020 off persbericht1NK Oester opensteken 2020 off persbericht2

dinsdag, 04 augustus 2020 14:16

korting2020

maandag, 13 januari 2020 13:16

Mosseldag 2020 is afgelast vanwege het besluit van de overheid om alle vergunningsplichtige evenementen te verbieden tot 01-09-2020. Wij zullen u op de hoogte houden indien er nieuws is over de 2021 editie.

zaterdag, 28 december 2019 13:11

Bron: PZC
Nog aan het uitbuiken van de kerstmaaltijd? Of al bezig met de hapjes voor de jaarwisseling? De kans is heel groot dat de vis op het menu een keer in Yerseke is geweest. Het dorp staat alom bekend om schaal- en schelpdieren, maar voor veel bedrijven is verse vis veel belangrijker geworden. Op bedrijventerrein Olzendepolder verrijst het ene na het andere nieuwe pand waar vis in filetjes wordt gesneden, overgeladen en verhandeld.

Lees het volledige artikel op de website van de PZC

In de Agenda

Naar de agenda

Partners

debranding.png

Europees Landbouwfonds VVV Zeeland

europe

zeeland