U bevindt zich hier:disclaimer & privacystatement | Redactie Proef Yerseke

Redactie Proef Yerseke

donderdag, 31 december 2020 11:06

Touristinfo pagina 6

Tourist info Yerseke

We begroeten je graag in ons mooie vissersdorp en staan te popelen om je mee te nemen op één van onze tours!

Omroep Zeeland maakte op een van de laatste dagen van 2020 een mooie documentaire over de oesterteelt in Yerseke, te zien op YouTube.

SPY wil de krachten van samenwerkende organisaties, ondernemers en gemeenten bundelen en de toerist onafhankelijk, attractief en zo breed mogelijk in meerdere regio's informeren. 

Wij roepen bedrijven en instellingen op om zich te melden om met ons samen te werken. Verder info volgt, zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn. Klik op deze link, om het artikel, geschreven door Joeri Wisse, op de site van de PZC te lezen, of lees het artikel hieronder.

Initiatiefnemers (vlnr.) René van de Guchte, Eric van Westen, Suzanne de Jager, Jaap van Wieringen, Rinus van Stee en Jaap van Stee op de beoogde locatie voor de nieuwe informatiepunt voor toeristen.

Stichting Promotie Yerseke wil VVV nieuw leven in blazen, compleet met infozuilen en oesterautomaat

YERSEKE - Stichting Promotie Yerseke wil in het gat springen dat ontstaat door de aanstaande sluiting van de VVV in het dorp. De groepsarrangementen, goed voor duizenden bezoekers per jaar, zijn al overgenomen. Gesteund door vijf ondernemers wil SPY ook zo snel mogelijk een fysiek informatiepunt openen. Geen saai kantoor aan het Kerkplein, maar een modern infopunt vol technische hoogstandjes op dé toeristische hotspot van het dorp: de Havendijk.

De mosselkotters en oude oesterloodsjes van Yerseke werken als een magneet op toeristen. Zelfs op een doordeweekse dag in november, middenin de lockdown, is het parkeerterrein op de Willem-Alexanderhaven goed gevuld. ,,Ook als de horeca dicht is komen mensen nog speciaal naar Yerseke”, weet Suzanne de Jager, die privé-rondleidingen geeft. 

De mossels en oesters zijn al meer dan een eeuw onlosmakelijk verbonden met het dorp, maar de toeristische potentie wordt pas de laatste jaren goed benut. ,,Met onder andere de site proefyerseke.nl, het Yerseke Magazine en onze Facebookpagina’s heeft SPY daar zeker aan bijgedragen”, denkt René van de Guchte, die de communicatie voor de stichting verzorgt.

Samenwerken met Wemeldinge

Voor SPY is het nu tijd voor een volgende fase, zegt voorzitter Jaap van Wieringen. Hij is al druk bezig met de organisatie van nieuwe evenementen en arrangementen om het dorp nog meer op de kaart te zetten en bezoekers langer vast te houden. ,,Daar willen we zoveel mogelijk anderen bij betrekken. Zoals Wemeldinge, dat veel meer verblijfsrecreatie heeft. Hoe mooi is het om in het seizoen een paardenkoetsje of een tuktuk tussen de dorpen te laten rijden? Een gids kan onderweg vertellen over de Yerseke Moer.”

Ook wil SPY voortborduren op de succesvolle mosselboulevard. De hele maand augustus komt er een tent op de Julianahaven waar allerlei activiteiten en evenementen plaatsvinden. Volgens Rinus van Stee, jarenlang nauw betrokken bij de organisatie van de Mosseldag, is dit een goed alternatief om alles wat Yerseke te bieden heeft te promoten. ,,Want de Mosseldag is met alle veiligheidseisen die gesteld worden niet meer te organiseren.”

Centraal punt

Gesteund door vijf ondernemers wil SPY nog een stap verder zetten door ook een fysiek informatiepunt in te richten op de Havendijk, bij de nieuwe betonnen trappen richting het parkeerterrein. Dit is een centraal punt, tussen het dorpscentrum, de havens en oesterputten.  Het infopunt, dat bijvoorbeeld kan worden vormgegeven als een oesterloodsje, moet zoveel mogelijk dagen per week worden bemenst. Buiten openingsuren zijn digitale informatiezuilen beschikbaar. SPY wil deze zuilen ook op de grote parkeerterreinen (Zaetepolder en Kijkuit) plaatsen. 

Bij het infopunt kunnen bezoekers 24 uur per dag verse zeevruchten zoals een mandje oesters uit een automaat halen. Deze vinding van EK Electronics is elders in Yerseke al operationeel. Jaap van Stee van de Viskêête zorgt voor de inhoud, maar ook andere (horeca)bedrijven kunnen hun kraakverse producten op elk uur van de dag aanbieden in de coronaproof seafoodautomaat. 

Of Reimerswaal in zee wil gaan met SPY moet de komende tijd blijken. Wethouder Kees Verburg liet eerder al weten graag een fysiek informatiepunt te behouden. Van Wieringen vindt dat SPY de aangewezen partij is. ,,Wij zijn onafhankelijk en onze doelstellingen worden breed gedragen”

donderdag, 01 oktober 2020 10:53

Redactie op culinaire persreis

Verslag culinaire persreis 2021

vrijdag, 25 september 2020 06:41

Locatie Kunstwerk "De Mosselschelp"

Beste inwoners van Yerseke,

Het is vanaf vandaag mogelijk om te stemmen op een locatie voor kunstwerk "De Mosselschelp", welke momenteel gerestaureerd wordt en daarna een mooi plekje op Yerseke krijgt!

 

Klik hier om te stemmen!

 

IMG 3892 LR

woensdag, 23 september 2020 15:02

NK Oestersteken 2020 in Yerseke!

NK Oester opensteken 2020 off persbericht1NK Oester opensteken 2020 off persbericht2

vrijdag, 07 augustus 2020 05:13

Van de Water Seafood

Partners

jg-pekaar-vof.png

Europees Landbouwfonds VVV Zeeland

europe

zeeland