U bevindt zich hier:Nieuws | Mosselschelp kunstwerk - tussentijdse update

Mosselschelp kunstwerk - tussentijdse update

Mosselschelpen juiste stand JBAinenout LR 
Update 01-03-2024: We zijn een aantal jaren verder, de mosselschelpen zijn vakkundig aangepast door John Baaij en liggen nog steeds geduldig te wachten op waarschijnlijk eenn vergunning vande gemeente Reimerswaal.


Weer een stap verder met de restauratie van de mosselschelpen!

John Baay (JBA) heeft de onderste schelp muurvast verankerd aan de dikke betonplaat, beschikbaar gesteld door Pekaar Bestratingsmaterialen. De zware plaat dient als fundatie. Het geheel wordt later compleet als één geheel zo op z'n plaats getakeld. De zware schelpdelen werden met takels en een heftruck opnieuw in de gewenste positie gebracht. John heeft de schelpen gemonteerd zoals mosselschelpen open staan na het koken. De schelpen zijn voorzien van ingewerkte stalen buizen, zodat een solide en duurzame constructie ontstaat. Marco Koole van Autoschade VanDenBerg Vlissingen zal later de constructie verder afwerken met duurzame lakken.
Zo kan iedere toerist zien dat in Yerseke de mossel een grote rol speelt!

Over de plaats van het kunstwerk: Er is officieel nieuws over de vergunningaanvraag om het kunstwerk bij de betonnen trappen bij de parkeerplaats van de Prins Willen Alexanderhaven te plaatsen:
"De plaats waar ingevolge de uitslag van de POLL de mosselschelp zou moeten worden geplaatst (Havendijk nabij de Viskeete), blijkt niet door te kunnen gaan, omdat het hier volgens een mededeling van de gemeente Reimerswaal, een primaire waterkering betreft, waarop geen bouwwerken mogen worden geplaatst. Naar een andere plaats in de omgeving van de havens wordt nog gezocht."

Gelezen 0 keer Laatst aangepast op zaterdag, 02 maart 2024 08:29

Partners

debranding.png

Europees Landbouwfonds VVV Zeeland

europe

zeeland